Suroviny (4 porcie): 600 g bravčového pliecka alebo stehna, 50 g oravskej slaniny, 3 uvarené zemiaky, horčica, 1 vajce, 3 PL kyslej smotany, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, olej

Postup: Mäso pokrájame na rezne, na tenko ich vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme k pokrájaným uvareným zemiakom. Primiešame 1 vajce, 2 PL kyslej smotany, ochutíme soľou, korením, posekanou petržlenovou vňaťou, premiešame. Plnku rovnomerne rozdelíme na mäsové plátky, preložíme do tvaru kapsy, prichytíme špajdľami. Kapsy opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji, poprášime paprikou, podlejeme horúcou vodou, pridáme zvyšok smotany, dodusíme do mäkka.

Podávame s dusenou ryžou.