Suroviny: 60 g bravčovej panenky, soľ, korenie, 3 - 4 Pl medu, 1 hlavička šalátu rosso, 500 g šalátových uhoriek, 2 dužinaté papriky, 2 paradajky, olivový olej, balzamový ocot 1 limeta

Postup: Z mäsa odstránime blany a nakrájame ho na rezne. Osolíme, okoreníme a opekáme na horúcom oleji. Keď sú medajlóniky z jednej strany opečené, obrátime ich a pokvapkáme medom. Potom mäso na malom ohni dopečieme, dávame pozor, aby sa med nespálil. Šalát rozoberieme na listy, uhorky nakrájame na kolieska a papriku na tenké plátky. Paradajky rozkrojíme na dieliky, vyberieme z nich vnútrajšok s jadierkami, trochu osolíme, rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Pred podávaním šalátové listy a zeleninu posypeme restovanými paradajkami. Tak vznikne farebné šalátové lôžko, do ktorého položíme mäso. Pokvapkáme octom, olivovým olejom, zalejeme zvyškom medovej šťavy. Ozdobíme limetou nakrájanou na dieliky.