Suroviny (4 porcie): 500 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, 3 PL paradajkového pretlaku, 1 balíček instantnej sviečkovej omáčky, 1 menšia mrkva, 1/4 zeleru, 3 sterilizované uhorky, 3 PL sterilizovaného hrášku, 2 PL sladkej smotany, 3 PL oleja, soľ

Postup: Očistené, umyté mäso vcelku opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán. Osolíme, pridáme ošúpanú, na hrubo pokrájanú cibuľu a paradajkový pretlak. Krátko orestujeme, podlejme vodou a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Výpek dolejeme vodou, vsypeme instantnú sviečkovú omáčku a dobre rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme na rezance pokrájanú mrkvu a zeler. Varíme asi 5 minút. Do uvarenej omáčky pridáme hrášok a na tenké plátky pokrájané horky, prevaríme a zjemníme smotanou.

Podávame s knedľou, varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.