Suroviny (10 porcií): 750 g mletého bravčového mäsa, 4 ks pečiva z predošlého dňa, 1 ČL rasce, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 2 ČL štipľavej červenej papriky, 3 a 1/2 PL sladkej červenej papriky, 1 kyslá smotana, 10 plátkov slaniny, olej
Postup: Pečivo zalejeme vlažnou vodou, necháme napučať do, misy dáme mleté mäso, pridáme vyžmýkané pečivo, ČL rasce, ošúpaný a pretlačený cesnak. Vmiešame štipľavú papriku a dve PL sladkej papriky, dobre premiešame. Na teflónovej panvici opražíme slaninu. Naolejovanými rukami urobíme desať frikadeliek, na panvicu s výpekom pridáme olej a frikadelky z každej strany opražíme. Pred podávaním dáme na každú kopček smotany a posypeme zvyšnou červenou paprikou.
Servírujeme s opraženou slaninou a varenými zemiakmi.