Pečené karé s mandľami

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (5 - 6 porcií): 1 kg bravčového karé, 100 g sušených marhúľ, mleté čierne korenie, soľ, 100 g jemne postrúhaných, mandlí, 250 ml šľahačkovej smotany

Postup:  V strede vykosteného karé urobíme otvor, naplníme ho umytými sušenými marhuľami. Mäso osolíme, okoreníme, za občasného podlievania vodou pečieme do mäkka (elektrická rúra 200, teplovzdušná 210 st, plynová stupeň 3, čas 70 min.). Potom ho vyberieme, odložíme do tepla, výpek prelejeme do kastrólika, nasypeme doň postrúhané mandle, zalejeme smotanou, privedieme do varu.

Podávame s ryžou, kompótom.

 


AdSense