Suroviny (5 porcií): 1 kg menších zemiakov, 200 g slaniny alebo údeného bôčika, 5 cibúľ, 150 g bryndze, mletá červená paprika, soľ, cibuľka alebo petržlenová vňať

Postup: Neošupané surové zemiaky umyjeme, osušíme. Nakrájame ich aj so šupkou na približne 1 cm hrubé kolieska. Slaninu alebo bôčik nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Na grilovacie ihly striedavo napichujeme zemiaky, slaninu a cibuľu. Osolíme, pokvapkáme olejom, zabalíme do alobalu a okraje zatočíme, aby šťava nevytiekla.

Pečieme na grile, alebo v rúre. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 16O °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 40 - 45 minút.

Ražniči ozdobíme vyšľahanou bryndzou ochutenou mletou paprikou a nasekanou vňaťou.