Iné jedlá

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny: Olúpané uvarené zemiaky, hladká múka, soľ, mak, práškový cukor, maslo, slivkový lekvár

Postup: Uvaríme ošúpané zemiaky, roztlačíme, pridáme múku, soľ, vypracujeme cesto. Vyvaľkáme lokše, opečieme na železnej platni. Upečené lokše naplníme slivkovým lekvárom, preložíme na štyri, posypeme makom a cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom.

 

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny: 400 ml mlieka, maslo na vymastenie formy, 6 plátkov bieleho hriankového chleba, 4 vajcia, 3 druhy syra podľa chuti (po 50 g), biele korenie, na hrot noža strúhanky, muškátový oriešok

Postup: Rúru zohrejeme na 180 st. C. Pri miernej teplote zohrejeme mlieko. Plytkú ohňovzdrnú misu vymastíme maslom. 4 plátky chleba prekrojíme na trojuholníky, zvyšné 2 pokrájame na kocky a namočíme do mlieka. Namočené trojuholníky poukladáme po okraji misy. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s kockami chleba. Syry nastrúhame alebo rozdrobíme, pridáme ku kockám chleba, okorení. Urobíme sneh, vmiešame k zmesi, tou zalejeme plátky.

 

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny (pre 4 osoby): 80 dkg zemiakov, 15 dkg hrubej múky, 8 dkg masti, 6 dkg, práškového cukru, soľ

Postup: Umyté a uvarené zemiaky, očistíme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a krátko opečieme na horúcej čistej platni. Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou a podávame spolu s kapustou a kačicou.

Lokše možno podávať aj nasladko, ak ich posypeme zomletými orechami alebo potrieme slivkovým lekvárom.

 

 

AdSense