Iné jedlá

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 1/2 l mlieka, 50 g droždia, štipka soli a cukru, 1 kyslá smotana, 1 ČL sódy bikarbóny

Postup: Z mlieka a droždia urobíme kvások, pridáme všetky prísady, urobíme cesto, ktoré večer dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyprážame langoše. Podávame s tatarskou omáčkou alebo kečupom.

 

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny (30 kúskov): 250 g varených zemiakov, 500 g hladkej múky, olej, 2 tégliky kyslej smotny, 1 vajce, 250 g tvarohu, soľ, 1 ČL posekaného kôpru

Postup: Uvarené, vychladnuté zemiaky roztlačíme, zmiešame s múkou, vodou, vypracujeme vláčne cesto, rozvaľkáme ho na tenký plát hrubý 2 - 3 mm, pokrájame na štvorce. Tvaroh vymiešame so soľou a vajcom. Plnku kladieme na štvorce, preložíme do trojuholníka, okraje spojíme. Na horúcom oleji vyprážame z oboch strán do zlatista.

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny (1 plech):

Cesto: 1 žĺtok, 150 g práškového cukru, 250 g Palmarinu, 400 g hladkej múky, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva, tuk, múka.

Plnka: 750 g tvarohu, 1 balíček vanilkového cukru, 240 g práškového cukru, 1 PL Solamylu, 4 vajcia, 4 PL vody

Postup: Žĺtok, práškový, vanilkový cukor zmiešame s Palmarinom, múkou, práškom do pečiva, kakaom, vypracujeme vláčne cesto, odložíme na 1 h do chladničky. Tvaroh, žĺtky, Solamyl, oba druhy cukru vymiešame, z bielkov vyšľaháme sneh, nakoniec vmiešame 4 (Pl vody, zmiešame s tvarohovou zmesou. Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou, nastrúhame 3/4 cesta, naň dáme plnku, na ňu nastrúhwame zvyšné kakové cesto. Pečieme v rúre pri 175 °C 20 m.

 

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny: 150 g hladkej múky, 100 g mletých ovsených vločiek, 2 PL mlieka, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, štipka škorice, postrúhanej citrónovej, pomarančovej kôry, zmes vanilínového a práškového cukru na obaľovanie

Postup: Suroviny zmiešamne, vymiesime na hladké cesto, na 30 m odložíme do chladničky, potom ho rozvaľkáme, povykrajujeme hviezdičky, upečené obaľujeme v cukrovej zmesi.

 

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny: 2 kocky mäkkého tvarohu, 3 žĺtky, sneh z 3 bielkov, 250 g masla, 4 PL kryštálového cukru, 4 veľké postrúhané jablká, 50 g hrozienok, 1 balík širokých rezancov, 1/4 l mlieka, 2 balíčky škoricového cukru

Postup: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroh, mlieko, polovicu rozpusteného masla. Rezance uvaríme podľa návodu, s jablkami, hrozienkami primiešame k tvarohovej mase, potom vmiešame sneh z bielkov. Pekáč vymastíme maslom, vylejeme naň zmes, posypeme ju škoricovým cukrom, pokvapkáme maslom, zapečieme v rúre.

 

AdSense