Suroviny (4 porcie): 1 cukina, 100 g šampiňónov, 160 g syru Feta, 1/2 žemľovej knedle, 8 koktailových rajčín, 4 PL olivového oleja, 1 ČL provensálskych byliniek, soľ, čierne korenie
Suroviny: 0,5 kg polohrubej alebo hladkej múky, 1 vajce, štipka soli, 2 dl vody.
Plnka: zemiaky, cibuľa, čierne korenie, soľ, kyslá) sladká kapusta, 200 g tvarohu, 1 vajce
Postup: Do stredu preosiatej múky urobíme dierku, vlejeme do nej rozšľahané vajce, studenú vodu, štipku soli, zamiesime. Ak je cesto riedke, pridáme KL múky. cesto spracujeme rukami namočenými vo vode, zakryjeme utierkou, necháme odpočívať 15 m, potom ho rozvaľkáme na hrúbku 5 - 6 mm, vykrajujeme kolieska, uložíme na ne plnku. Okraje zaštipkáme tak, aby sa vytvorili taštičky. Tie hodíme do vriacej slanej vody, varíme 7 m. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich do hlbokej misy. Tvarohové varenyky polejeme smotanou, slané polejeme rozpusteným maslom posypeme osmaženou cibuľkou. Zemiaková
Plnka: zemiaky uvarené v šupke očistíme, roztlačíme, pridáme osmaženú cibuľku, štipku soli, rozmiešame. Kapustová: podusíme kapustu, prípadne obe zmiešame, pridáme osmaženú cibuľku. Tvarohová: Vymiešame 200 g tvarohu, 1 vajce, štipku soli.
Suroviny (4 osoby): cesto: 200 g hladkej múky, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 PL oleja, 20 ml vlažnej vody, soľ, štipka muškátového orieška.
Plnka: 200 g listového šalátu, 60 g šunky, 1 bielok, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového leja.
Suroviny (20 ks): cesto: 1 kocka droždia, 500 g hladkej múky, 120 g masla, 1 vajce, 1 ČL soli, 1 ČL soli.
Suroviny (4 osoby): 300 g tvarohu, 150 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 700 g jahôd, práškový cukor
Strana 6 z 11