Suroviny (4 porcie): 1 kg zemiakov, 50 g olúpaných mandlí, 240 g slivkového lekváru, 200 g hrubej múky, 100 g krupice, soľ, 80 g perníka na strúhanie, 100 g masla, 100 g práškového cukru, bylinky, plátky sliviek
Čítať ďalej: Zemiakové pirohy plnené slivkovým lekvárom a mandľami
Suroviny (pre celú rodinu): 300 g polohrubej múky, 300 g uvarených zemiakov, 1 vajce, soľ, 200 g slivkového lekváru, 150 g jemnej strúhanky, 100 g masla na opraženie strúhanky, 100 g masla na poliatie, 150 g práškového cukru
Cesto (5 - 6 osôb): 500 g múky, pohár mlieka, kocka droždia, 1 PL cukru, 1 PL oleja
Suroviny: 1 kg hladkej múky, 5 zemiakov, 1 droždie, 1 PL olivového oleja, sušené paradajky v oleji, 1 PL morskej soli, 1/2 - 1 l vody
Macesy polámeme, zmiešame s olejom, vajcom, strúhankou, trochou minerálky, vytvarujeme guľky.
Strana 4 z 11