Suroviny (4 porcie): 200 g šunky v plátkoch, 200 g tvrdého syra, 3 - 4 strúčiky cesaku, 50 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 2 vajcia, soľ, olej

Postup: Tvrdý syr postrúhame, pridáme k nemu ošúpaný prelisovaný cesnak a spolu premiešame. Plátky šunky rozložíme, na každý rozdelíme cesnakom ochutený syr a opatrne zvinieme. Naplnené závitky postupne obalíme v múke, mierne osolených rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Celý postup ešte raz zopakujeme. Obalené závitky vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame napr. s uvarenými zemiakmi so zeleninovou prílohou a ľubovoľným dresingom. Aby zo závitkov nevytiekol syr, utesníme ich konce kolieskami mrkvy.