Suroviny: 500 g hladkej múky, 1/2 l mlieka, 1 droždie, 2 ČL soli, 1 cukru, olej, cesnak, maslo, kečup, strúhaný syr, tatárska omáčka
Postup: Kvások: vlažné mliek cukor, droždia necháme vykvasiť asi 15 m, potom vymiešame cesto z múky, kvásku a soli, necháme vykysnúť 30 m (záleží od izbovej teploty). Z cesta urobíme 6 i viac buchtičiek, necháme ešte podkysnúť asi 10 m potom ich rozťahujeme od stredu k okrajom, pečieme na vopred rozohriatom oleji (musia v oleji plávať a piecť sa rýchlo, aby nevypili veľa oleja.
Po opečení ich mastíme roztopeným maslom zmiešaným s troškou vody a rozpučeným cesnakom.
Podávame s kečupom, tatárkou a strúhaným syrom.