Suroviny: 500 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, štipka soli, 1 žĺtok, 50 g masla, 3 dl mlieka.
Kvások: 1 dl vlažného mlieka, trochu cukru, 30 g droždia.
Na posypanie: mak, cukor, mlieko, vanilkový cukor, maslo
Postup: Do misky dáme múku, štipku soli, cukor, premiešame, pridáme kvások, v mlieku rozšľahané vajce, vlažné maslo, vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou, necháme vykysnúť. Z cesta urobíme valček, pokrájame ho na menšie kúsky, tie na doske šúľame, aby sa vytvorili šúlky na dĺžku plechu, uložíme ich na plech, upečieme, chvíľu necháme vychladnúť, pokrájame na pupáčiky.
Tie dáme do misky, posypeme makom, sparíme horúcim mliekom, premiešame, polejeme rozpusteným maslom.