Suroviny (1 stromček): 1 medovníkové cesto, 1/2 bielka, 250 g cukru, citrónová šťava z 1/2 citróna, ozdoby na dezerty, 250 g hrozienok, 1 jablko, 1 balík špajdlí

Postup: Z medovníkového cesta povykrajujeme hviezdičky rôznej veľkosti. Na jeden stromček potrebujeme z každej veľkosti dva kusy. Medovníkové hviezdičky pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Po upečení preložíme hviezdičky na rovnú plochu. Nepotierame ich rozšľahaným vajcom. Bielok s cukrom a citrónovou šťavou vyšľaháme a dáme do igelitového vrecúška. Vychladnuté hviezdičky zoradíme podľa veľkosti. Na špajdľu napichneme tri hrozienka a najväčšiu hviezdu. Potom opäť tri hrozienka a najväčšiu hviezdu. Postup opakujeme od najväčšej hviezdy po najmenšiu. Špajdľu zapichneme do jablka a ozdobíme bielou polevou a ozdobami.