Suroviny (pre 4 osoby): 80 g hladkej múky, štipka soli 1 čajová lyžička vanilínového cukru, 2 vajcia, 1 žĺtok, 100 ml mlieka, 100 ml kyslej minerálky, 400 g aromatických jabĺk, 30 g masla, 50 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice hrozienok, 4 cl kalvadosu, 5 polievkových lyžíc nízkoalkoholického jablčného vína, 2 polievkové lyžice práškového cukru

Postup: Múku, soľ a vanilínový cukor dáme do misy a za stáleho šľahania metličkou zapracujeme vajcia a žĺtok. Prilejeme mlieko a minerálku, silno prešľaháme, pridáme 10 g roztopeného masla a ešte necháme 1 hodinu stáť. Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Maslo s cukrom necháme na panvici skaramelizovať a pridáme jablká, ktoré pražíme a pridáme hrozienka. Zmes podlejeme kalvadosom, vínom a niekoľko minút dusíme. V panvici na horúcom masle pripravíme 8 palaciniek. Udusené jablká rozdelíme na palacinky, dvakrát preložíme alebo zvinieme a jemne posypeme práškovým cukrom.