Baraní paprikáš

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g mäsa z baranieho stehna, 1 väčšia cibuľa, 30 g masti alebo oleja, 25 g mletej červenej papriky, 25 g hladkej múky, 250 ml mlieka 200 ml smotany na šľahanie

Postup: Mäso pokrájame na malé kocky, opláchneme vlažnou vodou a na sitku necháme odkvapkať. Najhrubšie pokrájanú cibuľu opražíme na masti alebo oleji doružova, pridáme papriku, speníme ju a ihneď zalejeme 200 ml vody. Premiešame, osolíme, pridáme pripravené mäso a dusíme do polo mäkka. Potom mäso za stáleho miešania poprášime múkou, prilejeme mlieko, premiešame a necháme podusiť domäkka. Nakoniec prilejeme smotanu alebo jogurt, premiešame, hneď ako omáčka začne vrieť ju odstavíme z ohňa. Baraní paprikáš podávame so žemľovou knedľou alebo s ryžou. Aby bola omáčka dokonale hladká, môžeme ju rozmixovať bez mäsa.

 


AdSense