Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 osoby): 2 prepelice, 100 g polenty, 120 g gaštanov, 1 PL mandlí, 2 menšie červené cibule, 1 PL mandlí, 1 PL sušených sliviek, 1 dl červeného vína, olivový olej, 1 dl mlieka, cukor, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, maslo, silná kuracia šťava

Postup: Vykostené prepelice rozdelíme na stienka a prsia, osolímeokoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo všetkých strán

Polenta: Zmiešame mlieko so 4 dl vody, osolíme a necháme zovrieť. Do vriacej vody vmiešame plentu a za stáleho miešania na miernom ohni varíme tak dlho, až vznikne homogénna kaša. Hotovú polentu dáme do pekáča a necháme vychladnúť. Vykrojíme z nej jednotlivé porcie, ktoré grilujeme z oboch strán.

Gaštany: Z  cukru  pripravíme karamel, do ktorého dáme gaštany a pridáme kuraciu šťavu. Pomaly varíme 20 minút.

Cibuľový džem: Cibuľu nakrájame na kocky, ktoré restujeme na oleji, pridáme cukor a necháme ľahko skaramelizovať. Pridáme nasekané mandle, slivky a všetko zalejeme vínom. Pomaly dusíme, až sa odparí všetka tekutina. Ochutíme soľou a čiernym korením.


AdSense